Uiteraard heeft de Palio ook een bordspel. Het spel werd ontworpen door Massimo Pesce met behulp van art director Paolo Vallerga. Spelers van het spel spelen met een van de zeventien wijken van Siena. Het kan dus zijn dat je aan beide koersen deelneemt, maar ook slechts aan één of geen. De winnaar is de eerste die over de streep komt mét of zonder ruiter.
Elke wijk krijgt een paard toegewezen bij de ‘tratta’. Je hebt goede paarden die 3-4-4-5-5-6 vooruit gaan en slechte (3-3-4-4-5-6). Omdat de koers drie rondes duurt kan er dus best wel verschil gemaakt worden. Daarnaast hebben fantini ook negen kaarten die gebruikt kunnen worden dus kleine voordelen creëren of tegenstanders vertragen.
Ook de startprocedure werd goed uitgewerkt. Je kan in een goede of slechte positie komen te staan bij de start. Het spel is enerzijds geluk maar anderzijds ook de juiste kaart spelen op de juiste moment.
Sinds kort kan je ook mini-paardjes kopen met fantini in de kleuren van de wijk. Zij zorgen voor een extra mooi uitzicht van het spel, maar kosten wel veel geld. Het is een eenvoudig en snel spel, met goed materiaal.