filmpjes

Piazza Delle Cinque Lune (2003)

Op 16 maart 1978 werd Aldo Moro, tot reeds vijfmaal toe verkozen tot premier van Italië, in Rome gekidnapt door terroristen van de Rode Brigade. 54 dagen lang beoogden de terroristen een ruil: zijn leven voor dat van dertien leden van de Rode Brigade die op dat moment terecht stonden in Turijn. Moro’s lichaam werd uiteindelijk teruggevonden in de koffer van een auto in centrum Rome. .. Het onderzoek dat erop volgde, spon een web van intriges en speculaties en leek op een doofpotaffaire. ‘Five Moons Square’ begint wanneer de onderzoeksrechter een mysterieus pakje ontvangt. Daarin vindt hij de bobijn van een film die de moord op Moro toont en ook belangrijke aanwijzingen bevat die de waarheid kunnen ontbloten….

Italië / Verenigd Koninkrijk
Drama / Thriller
115 minuten

geregisseerd door Renzo Martinelli
met Donald Sutherland, Giancarlo Giannini en Stefania Rocca

Hier bieden we u twee scènes aan die we beschouwd als de belangrijkste in relatie tot Siena.
De eerste is dat van de opening credits, waarbij, na fantastische luchtbeelden van Siena, de camera stopt boven de Piazza del Campo, waar op die moment de Palio plaatsvindt. (2 juli 2002, gewonnen door Istrice).
De tweede scene is de beklimming van de Torre del Mangia door de hoofdrolspelers. Eveneens fantastische beelden vanuit de lucht!


met dank aan Il Tesoro Di Siena