koersen

16 augustus 1967 : Bruco slaat linksaf

Bij de tratta gaat Topolone (toen Ettore genoemd) naar Pantera. Cinthia Wood, de amerikaanse capitana, laat Guanto debuteren. Bruco krijgt Arriana en installeert de oude Ciancone. Oca daarentegen laat Aceto debuteren.

Ciancone wil kost wat kost winnen en maakt een overeenkomst met de tiende, Peppinello bij Aquila (die ermee gediend is om Pantera een hak te zetten). De start duurt lang. Tot twee maal toe probeert Bruco deze te forceren. De derde keer is wel de goede. Bruco start op kop, gevolgd door Selva, Pantera en Tartuca. Rondone bij Nicchio belemmerd Oca. In de San Martino valt topfavoriet Pantera en snijdt Rondone Oca opzettelijk af. Aceto van Oca kon nog net de bandierino ontwijken en begon toen als een razende op Rondone te slaan met zijn nerbo.

Ciancone lijkt in staat om gemakkelijk zijn voorsprong te behouden. Maar het drama moet nog komen. In de laatste San Martino herhaalt de koppige Arianna wat ze in juli ook deed. Ze draaide niet naar recht maar naar links, de Chiasso Largo in. Selva neemt de leiding en geeft deze niet maar af. Achter hem wordt Tartuca, die een cappotto hadden kunnen winnen tweede.