documentaire

Four Days In The Summer – BBC

Om het weekend weer door te komen kiezen we ook deze week vrijdag voor een langere docu. In 1989 zond de BBC een documentaire van Jonathan Darby uit over de Palio. De documentaire speelt zich af tijdens de palio van juli 1988.

FOUR DAYS IN THE SUMMER : De Palio is het leven gedistilleerd in vier dagen. De Palio is een liefde – een passie. Maar in tegenstelling tot andere menselijke passies die uitgeput kunnen raken, wordt de Palio alleen uitgeput door de dood. De Palio van Siena, in Toscane, is de meest gevaarlijke paardenrace ter wereld. De wedstrijd, die al honderden jaren wordt gehouden, is beperkt tot 17 contradas of wijken van Siena. Voor de Sienesen is de contrada alles. Elke wijk is een gesloten gemeenschap, sommige verenigd door de oude rivaliteit met andere wijken.
Deze rivaliteit komt tot een hoogtepunt tijdens de vier dagen van de Palio. De race is het hoogtepunt van de Sienese jaar. Winnen is alles, en elk district besteedt honderden miljoenen lira om te kunnen winnen. Deze film gaat achter de schermen om het leven van twee vijandelijke districten (Onda en Torre) te zien terwijl ze proberen om hun droom waar te maken.