koersen

Palio 16 agosto 1996 : Bruco laat de cuffia gaan

Op 16 augustus 1996 wint Bruco EINDELIJK zijn Palio. Na 41 jaar wachten en vooral veel tegenslagen. Denken we aan de palio uit 1983 waarbij Benito als scosso wint maar Bruco toch denkt gewonnen te hebben (later meer), aan 1989 waarbij Bruco 2x met Pytheos had kunnen en moeten winnen (ook hier later meer).

In 1996 is het dan eindelijk aan Bruco. Met Rose Rosa (die het jaar ervoor onder de naam Bella Speranza in augustus won voor Leocorno) en Cianchino! Het volledige verhaal volgt later, vandaag concentreren we ons op de koers zelf.

Let bij de start op Aquila en Pantera. Pantera met de dan nog onbekende Re Artu (won voor Nicchio in 1998) moet Aquila met Oriolu de Zamaglia (winnaar juli 1995-Onda) afstoppen. En dat doet hij met verve. Start gerust het filmpje 4x opnieuw om ervan te genieten!

Bruco start (die 2 buiten beschouwing gelaten) als laatste. In de eerste Casato draait hij echter als 4e. Knap inhaalmanoeuvre tussen San Martino en Casato. Wat dan volgt tussen eerste Casato en San Martino ruikt naar omkoperij 🙂 Onda gaat naar boven en laat het gat voor Bruco, die 3e wordt. Lupa en Montone hebben alleen ook voor elkaar. De gevolgen daarvan zijn te merken in de tweede Casato. Vanaf dan rijdt Bruco naar de overwinning.