cavalli

Uberta de Mores : het paard dat 4 koersen op rij won!

Uberta de Mores debuteert in 1958 voor Torre. In augustus van datzelfde jaar rijdt hij voor Istrice, wederom met Biba als fantino. In de laatste bocht valt Biba. Het paard lijkt te willen stopppen, maar loopt toch iets wat aarzelend verder. Ze wint haar eerste palio!

Ook in 1959 loopt ze beide koersen. In juli moet ze haar zus Salome de Mores laten voorgaan. In augustus gaat ze weer naar Torre, voor de derde keer met Biba. Ze wordt tweede, na Oca.
In juli 1960 loopt ze voor de tweede maal bij Chiocciola. Canapino, die later één van de grotere fantini van de Piazza zal worden, slaagt er niet in te winnen bij zijn debuut.

Maar dan begint haar periode van onoverwinnelijkheid. In augustus 1960 wint ze voor Nicchio met Vittorino. In september, wanneer 700 jaar Slag bij Montaperti wordt herdacht, wint hij opnieuw, voor Civetta met Ciancone. In juni staat ze er weer. Ze wint de palio ter ere van 100 jaar eenheid in Italië., wederom voor Nicchio. Minder dan een maand later, op 2 juli 1961 wint ze haar laatste palio, wederom voor Istrice.

In augustus 1961 gaat ze naar Tartuca. Tristezza moet haar naar de overwinning leiden. Dit lijkt te lukken, tot hij in de laatste ronde valt. Ze wordt, voor een tweede keer voorbij gelopen door haar zus Salome de Mores. In haar laatste koers, een jaar later lijkt ze weer te gaan winnen, voor Civetta. Maar wederom valt de fantino waardoor ze de overwinning aan Drago moet laten.

Uberta de Mores was 5 jaar actief, liep 11 koersen en won er maar liefst 5. Vijf keer kwam ze scosso over de meet.
Uberta is tot op heden het enige paard dat 4x op rij won.

16 agosto 1958

5 giugno 1961

2 luglio 1961