cavalli

Berio, vier keer met Trecciolino!

Berio, geboren in 1997, is één van dé paarden van de Palio sinds 1900. Met zijn 4 overwinningen kan hij, terecht, worden aanzien als een veelwinnaar, wellicht de sterkste sinds 2000. Hij won 4 van zijn 6 gelopen Palio’s. Telkens met Trecciolino. Verliezen deed hij echter nooit met Trecciolino.

Bij zijn debuut in 2002 won hij onmiddellijk. Met Trecciolino voor Tartuca. In augustus 2003 won hij weer, deze keer voor Bruco. In juli van datzelfde jaar, bij Civetta, verloor hij met Il Pesse. In 2004 reed hij enkel in augustus, voor Drago. Dè was zijn fantino, en winnen deed hij dus niet.

2005 was hét jaar van Berio. In juli deed hij, wederom met Trecciolino zijn koers van 2003 over. Bruco won voor de tweede keer op 3 jaar met Berio en Bruschelli. Een echte bis! In augustus ging hij naar Torre. Trecciolino, jarenlang vaste fantino van Oca, ging mee. Ook het volledige stalpersoneel van Bruco werd uitgeleend aan Torre. Met een klinkende overwinning, na 44 jaar, als gevolg! 2005 was een cappotto voor Berio, maar ook voor Trecciolino.

In 2006 ontdekte de medische commissie van de stad artritis in zijn voorbeen. Iets wat koersen onmogelijk maakte wegens kans op complicaties of verergering van de problemen. Hij werd dus ongeschikt verklaard voor de Palio. De stad Siena heeft bijgevolg aangeboden om Berio te kopen en hem naar Centro Ippico del Corpo Forestale dello Stato “Il Caggio” te brengen. Een soort van palio-paarden pension. De eigenaar wilde hem niet verkopen en hield hem liever thuis.

2 luglio 2005

16 agosto 2005