cavalli

Fedora Saura, de leading lady van het begin van deze eeuw

De carriere van dit grijze paard speelde zich af op koersen zonder zadel en vooral deze in Siena. In 2006 werpt Fedora Saura zich in de provincie op tot het toppaard in wording. In juli 2006 debuteert ze bij Selva met Salasso. In een koers die eigenlijk draait om Aquila (en later ook Pantera) valt ze nog niet echt op. In augustus van datzelfde jaar wordt ze niet gekozen.

Op 2 juli 2007 rijdt ze voor Oca. Na een hele koers in koppositie gelopen te hebben wordt ze op de meet ei zo na ingehaald door Nicchio. Ze kan echter de kop houden en wint zo haar eerste Palio. In augustus gaat ze voor het eerst naar Drago. Sgaibarre start goed, komt ten val en Fedora verliest veel posities. In 2008 (augustus) en 2009 (juli) gaat ze weer naar Drago. Zowel Scompiglio als Tittia winnen niet. In augustus 2009 wordt ze niet gekozen omdat men ze té sterk acht ten opzichte van de andere paarden.

Ondanks de ‘uitsluiting’ van het jaar ervoor is ze op 2 juli 2010 wel weer van de partij. Ze gaat weer naar Selva die deze keer met Voglia proberen, én met succes. De tweede overwinning is een feit.

Fedora Saura mag ook in augustus lopen, ze gaat naar Valdimontone, die sinds 1990 wachten op een overwinning. Het koppel van juli wordt herenigd. Voglia start niet goed, moet een inhaalrace rijden en strand op een derde plaats.

Pas een jaar later wordt ze weer gekozen. In augustus 2011 rijdt ze bij Giraffa. Brio wint net als zij voor de derde keer de Palio.

In oktober van datzelfde jaar kondigt eigenaar Augusto Posta haar pensioen aan. Ze reed 8 koersen, waarvan ze er 3 won op zes jaar.