cavalli

Preziosa Penelope, het paard van 2016

Preziosa Penelope werd geboren in 2008 (ouders : Approach The Bench e Chimera Carina).  Op vijf-jarige leeftijd debuteerde ze op de Piazza del Campo tijdens de ‘nachtritten’. Alessio Migheli reed enkele rondjes voor de palio van 2 juli 2013. Een jaar later, in augustus 2014, rijdt ze in augustus weer de ‘nachtritten’, deze keer met Elias Mannucci.

Pas in juli 2015 wordt ze voor het eerst, op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de tratta. Ze wordt niet gekozen door de kapiteins. Een maand later maakt ze dan toch haar debuut. Ze gaat naar Onda, waar ze door Salasso wordt bereden. Onda moet echter de start geven en komt niet in het stuk voor.

Afgelopen zomer werd ze twee maal toegewezen aan Lupa, de gevolgen zijn bekend. Twee maal wordt ze gekoppeld met Scompiglio. Het is een top-combinatie die twee maal, vanuit de achtergrond, op fantastische wijze de Palio wint en hiermee een cappotto binnenhaalt voor Lupa, de ‘nonna’ van de Piazza notabene.

De vraag is of we deze merrie ooit nog een palio gaan zien rijden. Wellicht wordt ze wegens “manifesta superiorità’ keer op keer uitgesloten.