fantini

Silvano Mulas en de ‘Voglia’ om de Palio te winnen

Silvano Mulas, geboren in 1984, begon in 2001 met het koersen op de renbaan. In zijn debuutjaar wint hij 31 koersen. Het jaar nadien krijgt hij de prijs voor beste jonge jockey dankzij zijn 60 overwinningen. Het jaar erna wint hij de prijs opnieuw. Hij wint 99 koersen in 2003! In 2004  rijdt hij weer een sterk jaar met 81 overwinningen. In 2005 en 2006 samen wint hij er meer dan 200!

Vanaf 2007 wil hij zich toeleggen op koersen op paarden zonder zadel. Zo rijdt hij enkele prove in Legnano en debuteert hij in de Palio van Asti. In 2008 debuteert hij in de Palio van Fucecchio. In tussentijd blijft hij ook op de renbaan winnen. Zijn droom blijft echter de Palio van Siena.

In 2009 is het zover : hij mag een prova rijden voor Istrice. De palio zelf is echter voor een jaar later wanneer hij mag debuteren voor Onda. Hij krijgt de bijnaam Voglia (de wil). Ook in augustus rijdt hij voor Onda. In datzelfde jaar wint hij ook de Palio van Legnano.

In 2010 mag hij weer rijden in Siena, deze keer voor Selva. Op Fedora Saura rijdt hij een achtervolgingsrace. In de laatste ronde gaat hij Onda voorbij en werkt hij zich naar de overwinning. Een droom die in vervulling gaat! In augustus van datzelfde jaar mag hij dit proberen over te doen voor Valdimontone. Wederom op Fedora Saura maar dit keer zonder gevolg.

In juli 2011 zit hij een schorsing uit om in augustus bij Istrice te rijden op Marrocula. Hij rijdt een kleurloze koers en valt in de laatste San Martino.

In 2012 wint hij weer in Legnano. Ook in Palio dei Rioni di Castiglion Fiorentino is hij de beste. In juli zit hij weer bij Selva (op Indianos). Hij rijdt weer een slechte koers. Op 16 augustus valt hij in de eerste San Martino van Gammede voor Pantera. Twee dagen later wint hij de Palio van Piancastagnaio. Dit herhaalt hij in 2014. In juli 2014 rijdt hij zijn voorlopig laatste Palio van Siena.