fantini

Peppinello debuteert met 2 overwinningen

Guiseppe Vivenzio ofte Peppinello debuteerde op een manier zoals het weinigen gegeven is. Hij won niet 1 maar 2 Palio’s achter elkaar.

De eerste was voor Drago in een periode waarin ze 3 keer wonnen op 4 jaar.

Die van 16 augustus 1964 was iets straffer. Tot en met de cena van de Prova Generale zat Peppinello bij Oca. Na dat avondmaal verdween hij spoorloos, om een dag later bij Chiocciola op te duiken. De Ocaioli  razend omwille van dit verraad. Omwille van onrust in de stad mocht Peppinello zelfs niet meegaan in de Corteo Storico uit schrik voor rellen. Maar dit was buiten de stalman van Oca gerekend. Deze ging in een tribune iets na de start zitten in zijn kledij uit de stoet. Als Chiocciola naderde, werd Piazzesi (de stalman) opgetild door twee  vrienden en trapte, half over de pist zwevend, de arme Peppinello. Die viel nog niet, maar wel in de eerste San Martino in vijfde positie. Danubio ging alleen door.  En wat moet gebeuren,  gebeurt ook : Danubio naderde en passeerde Torre aan de leiding in de allerlaatste Casatobocht . Chiocciola en dus Peppinello won. Tot vreugde van diezelfde Ocaioli omdat rivaal Torre niet won…

Na deze twee overwinningen zou Peppinello nog 3 Palio’s rijden, zonder overwinning. In 1974 reed hij nog een oefenrit maar tot een koers kwam het niet meer.